© Proshots

Ajax heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt in Luik. De Amsterdammers stonden bij rust keurig met 0-2 voor en hadden genoeg kansen om de wedstrijd te killen en daarmee een plek in de volgende ronde alvast veilig te stellen. Het deed dat niet en liet de Belgen terugkomen tot 2-2. Daley Blind mocht voor het eerst starten in de basis en speelde een degelijke wedstrijd.

Zware tweede helft

De tweede helft was een zware voor Ajax, het kreeg te maken met de druk van de Belgen en had daar weinig tot geen antwoord op, zo zag ook de teruggekeerde Blind: “Moeizame helft, in de eerste tien minuten van de tweede helft creëren we nog genoeg kansen. Daarna zijn we niet echt aan voetballen toe gekomen en kwamen we er niet goed uit. Zij creëerden een extra man op het middenveld we wisten niet goed hoe we dat moesten stoppen. Het is een dure les want je krijgt er twee tegen, maar we vergaten te voetballen de tweede helft.”

Contrast

Het verschil met de eerste en de tweede helft was te groot, waar Ajax de eerste helft goed om kon gaan met de druk van Standard en daar goede aanvallen tegenover kon zetten, lukte dat de tweede helft niet meer: “Ook in de eerste helft kregen zij te vaak de kans om te schieten vanuit de tweede lijn, de tweede helft ook alleen dan vliegt hij er wel in. Dan weet je dat het stadion gaat leven, dat mag gewoon niet gebeuren. Het is een wijze les, we moeten het thuis gewoon afmaken, geen paniek. Het lukte ons niet om de tweede helft te doen wat de trainer wilde, dat is iets waar we van moeten leren en volgende week beter moeten doen.”