Ajax plaatste zich dinsdagavond ten koste van Juventus voor de halve finale van de Champions League. Na het 1-1 gelijkspel in de heenwedstrijd, wonnen de Amsterdammers de return in Turijn met 1-2. Daley Blind, een van de uitblinkers bij Ajax, heeft het allemaal niet zien aankomen, zo geeft hij toe aan De Telegraaf.

“Ik ben blij dat ik net wat extra kan geven aan het team. Misschien laat ik het meer zo zien dan verbaal. Ik voel me heel prettig en op m’n plek. Bij de gesprekken werd duidelijk dat ik gehaald werd om de Champions League te halen”, aldus een lachende Blind. “Daarna kijk je verder. Als je kijkt hoe we spelen denk ik dat het verdiend is dat we hier staan. Mensen zeiden dat Real Madrid niet in vorm was, maar dat kun je over Juventus niet zeggen.”

De verdediger ziet dat de mix van jonge talenten en ervaren spelers goed werkt. “Er zijn meerdere jongens die aanvoelen wat er in zo’n wedstrijd gevraagd wordt. Frenkie was in het begin zoekende, maar daarna pakte hij het goed op en begon hij te dribbelen en passen etc. Dat is mooi om te zien. En Matthijs verzaakt nauwelijks.”