Ajax hoopt vanavond een goed resultaat neer te zetten tegen het Franse Olympique Lyon. Daarmee kan een eerste stap worden gezet richting een eventueel succesvolle toekomst. Technisch manger Danny Blind is hoopvol gestemd over het Champions League avontuur van Ajax. ”Bereiken van kwartfinale is zeker mogelijk.”

Tegenover Voetbal International laat Blind weten dat het moeilijk gaat worden om te presteren op het kampioenenbal. ”Vooral de inbreng van de grote voetballanden zoals Engeland, Italië en Spanje, die allemaal drie of vier ploegen afvaardigen, zorgt ervoor dat het steeds moeilijker wordt te presteren in de Champions League. De groepen worden steeds sterker, dus is het lastig te overwinteren.”

”Maar het zou opzich wel mogelijk zijn nog eens de kwartfinale of heel misschien zelfs de halve finale te bereiken”, vervolgt hij. ”Maar dan is het wel nodig dat we een elftal in groei langer bij elkaar kunnen houden. Spelers gaan steeds jonger weg uit Nederland, terwijl ze op een leeftijd van 22 of 23 jaar pas echt veel waarde voor een elftal hebben.”