Hoe vergaat het Wesley Sneijder in Turkije? Heeft Zlatan Ibrahimovic nog een legendarisch doelpunt gemaakt? En hoe gaat het bij de Spurs van Eriksen, Alderweireld en Vertonghen? In deze nieuwe rubriek op Ajax1.nl kijken we wekelijks naar de prestaties van een aantal ex-Ajacieden in het buitenland. Deze week: speciale aandacht voor Daley Blind, Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suarez.

Derby County – Manchester United 1-3

In het FA Cup-duel tegen Derby County was Daley Blind de gevierde man bij Manchester United. De linksbenige Nederlander stond lange tijd onder druk met zijn ploeg na een reeks slechte resultaten in de competitie, maar na de overwinning tegen Derby County heeft de club uit Manchester weer wat lucht. Trainer Louis van Gaal moest een goed resultaat halen in de wedstrijd van afgelopen vrijdag, want anders was de kans groot dat de Nederlandse trainer de zak zou krijgen. Des te leuker was het moment dat Daley Blind als een echte spits het strafschopgebied in kroop en zijn tegenstander te slim af was met een goed schot met zijn linkerbeen. Blind, die tegenwoordig centraal achterin staat bij United, maakte de 1-2 en was hiermee de reddende engel van de Engelsen. Na het doelpunt van Daley Blind maakte de Spanjaard Juan Mata nog de 1-3.

Darmstadt – Schalke 04 0-2

Klaas-Jan Huntelaar was zaterdagmiddag belangrijk voor zijn ploeg Schalke 04. De spits van wie alle Ajax-supporters hopen dat hij terugkomt naar Amsterdam gaf de assist bij de eerste treffer van Schalke. Lange tijd leek Huntelaar vanwege een verkoudheid niet mee te kunnen spelen tegen Darmstadt, maar de spits verscheen zaterdagmiddag toch aan de aftrap. De Nederlandse spits werd in de negentigste minuut vervangen door Choupo-Moting. Schalke bekleedt momenteel de vijfde plaats in de Bundesliga.

FC Barcelona – Atlético Madrid 2-1

De topper in de Spaanse Liga BBVA tussen FC Barcelona en Atletico Madrid was vooral in de eerste helft een lust voor het oog. Beide ploegen schoten uit de startblokken en het was direct bloedstollend spannend. Het eerste doelpunt was in de tiende minuut nog voor Atlético Madrid, maar al snel was het Lionel Messi die de gelijkmaker maakte. De 2-1 werd gemaakt door oud-Ajacied Luis Suarez. De doelpuntenmaker pur sang werd in de diepte gestuurd door Dani Alves en schoot de bal ineens door de benen van de Madrileense doelman. Thomas Vermaelen zat de hele wedstrijd op de bank, Suarez speelde negentig minuten. Barcelona loopt met de winst verder uit op directe concurrent Atlético Madrid.