© Proshots

Daley Blind maakte vanavond tien minuten voor tijd zijn opwachting in de Johan Cruijff Arena. Tijdens de wissel zong het hele stadion ‘Daley coming home’ en zo voelde het ook voor Blind. “Zo voelt het zeker. Het voelt ontzettend goed.”

Niet afgesproken

De invalbeurt was niet per definitie afgesproken met Blind. “Je hebt het erover gehad, maar het is geen oefenwedstrijd. Het is gewoon een belangrijke pot, dus het moment moet er wel zijn. De trainer wist wel dat hij op me kon rekenen als het nodig was. Dus het is niet van tevoren gepland, maar ik ben er wel blij mee natuurlijk.” Het was voor Blind een speciale avond. “Bij de invalbeurt begint het al. Het applaus en waardering van het publiek voelt gewoon goed. Daar ben ik ontzettend blij mee, want dat zijn toch momenten waar je het voor doet, wat je niet snel vergeet en wat je met je mee brengt. Dat zijn mooie dingen.”

Gretige groep

De verdediger annex middenvelder heeft de eerste week als prettig ervaren. “Ik denk dat we een hele gretige groep hebben. We hebben een goede mix in de groep van jong en oud. We hebben ook ervaring in de ploeg en nu moeten we er voor zorgen dat we allemaal dezelfde kant op kijken en voor iets moois gaan zorgen. Vandaag is een eerste goede stap gezet.” Blind zat dan wel ruim 80 minuten op de bank, de Ajacied leefde erg mee met zijn ploeg. “Ik denk dat het belangrijk is dat we elkaar allemaal steunen. Of je nou op de bank zit of niet: iedereen is belangrijk. Je kan er zomaar weer moeten staan en dat moet iedereen beseffen. Het is een goede eerste stap, maar het is nog niet afgelopen en we moeten dus weer klaar zijn voor de komende wedstrijd.”

Ervaring

Al in de eerste week probeerde Blind zijn ervaring over te brengen op de groep. “Je probeert gewoon te helpen waar het kan. Het is niet zozeer dat je gaat zeggen hoe het moet, dat totaal niet. Het gaat gewoon natuurlijk. Je helpt jongens waar mogelijk is en praat in het veld waar het kan. Zo hoop je dat de jongens het oppikken.”