Daley Blind speelt met de wedstrijd beter. De verdediger werd zaterdagavond uitgeroepen tot Ajacied van de Wedstrijd en merkt zelf ook dat het steeds beter gaat. “Het gaat goed en voel me ook goed. Ik ben fitter aan het worden en met veel wedstrijden gaat dat sneller. Het is duidelijk dat ik nu lekker in mijn vel zit en hoop deze lijn door te trekken. Je moet zorgen dat je altijd een bepaald niveau probeert te halen en dat je nooit door de ondergrens zakt. Dat is voor jezelf belangrijk maar ook als team”, zegt hij voor de camera van Voetbal Inside.

Doelsaldo

Tegen Willem II lukte het de Amsterdammers niet om na rust meer goals te scoren. Volgens Blind zeker een punt van aandacht, maar er moet geen groot probleem van worden gemaakt. “We hebben de drie punten dat is het belangrijkste. Het enigste wat we wel nalieten was het maken van meer goals. Dat is iets waar we wel mee bezig moeten.”

“Je werkt er aan met z’n allen. We hebben het erover en we weten dat het belangrijk is, maar het moet ook weer niet een heel groot item gaan worden”, vervolgt hij. “We moeten eerst zorgen dat we wedstrijden blijven winnen en goed spel op de mat te leggen. Daarnaast moet je eerst in wedstrijden zien voor te komen en daarna pas gaan kijken of je het kan uitbreiden. Bij dit soort wedstrijden moeten we er wel zorgvuldiger mee omgaan.”

Ten Hag: “We waren niet effectief genoeg”