Daley Blind laat weten dat Ajax weer met beide benen op de grond staat na het 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo. “Het was verre van goed genoeg. We waren te slap en dat kan gewoon niet thuis in de competitie. Heracles speelde bij vlagen goed voetbal. Ze speelden compact en kwamen een paar keer er goed onderuit. We hadden daar af en toe geen antwoord op, waardoor het bij ons een paar keer open lag achterin. Dat hebben we gewoon niet goed gedaan. Iedereen staat nu in ieder geval weer met beide benen op de grond. Van onderschatting mag geen enkele keer meer sprake van zijn, als dat er al was. Dat mag zeker geen rol spelen”, zegt Blind voor de camera van FOX Sports.

Komende dinsdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Ajax krijgt dan in de Champions League kwalificatiewedstrijd Standard Luik op bezoek. Blind laat weten dat de Ajacieden wel met een domper toewerken naar die wedstrijd.

“Ja, zeker weten. Maar je kan het ook positief bekijken, wat dat betreft. Het is een nieuwe wedstrijd, dus we kunnen de knop snel weer omzetten en deze wedstrijd kan vergeten. Het is een wedstrijd op zich en zo moeten we dat ook gaan benaderen. Onszelf zo goed mogelijk voorbereiden. Van onderschatting zal zeker geen sprake zijn, want Standard is gewoon een hele goede ploeg. We zullen op ons best moeten zijn dinsdag.”