Daley Blind kon zondag met Ajax een goede week afsluiten. In München werd knap met 1-1 gelijkgespeeld en tegen AZ werd zondag overtuigend gewonnen met 5-0. “Ik denk dat we vrij snel de wedstrijd goed onder controle kregen, mede door de goal in de tweede minuut. Volgens mij zijn ze bijna niet gevaarlijk geworden. Ik denk dat we het onszelf soms nog wel onnodig moeilijk maken in de opbouw, maar het toont wel van lef dat we het gewoon blijven proberen. Heel vaak komen we er goed uit, kunnen we het spel verplaatsen en een goede kans creëren. Complimenten naar de ploeg dat we dit hebben kunnen laten zien”, vertelt Blind in gesprek met AT5.

Incident

Ajax kreeg in het tweede blok, tussen de interlandbreaks in, van dit seizoen één harde tik te verwerken. Uit bij PSV werd er met 3-0 verloren. Het vervolg werd goed opgepakt met zeges op Te Werve (7-0), Fortuna Sittard (2-0), AZ (5-0) en het gelijkspel tegen Bayern München (1-1). “Ik denk ook dat PSV-uit een incident was. In die wedstrijd hebben we het onszelf onnodig lastig gemaakt en die goals min of meer weggegeven. Ik denk dat het in de reeks die we hebben neergezet een incident is geweest. Maar daar moeten we wel kritisch naar kijken natuurlijk. En ik denk dat we het goed hebben opgepakt.”

Terugkeer

Blind keerde afgelopen zomer terug naar Ajax en dat bevalt hem nog altijd erg goed. “De eerste paar maanden bevallen goed. Als je ziet hoe we spelen dan zie je hoe hoog het niveau is. We laten goed spel zien. Ook de manier van spelen gaat ons goed af. Af en toe verliezen we een bal, maar we blijven het proberen. Dat toont lef en doen we goed. Er is een positieve vibe in de groep.”

Blind optimistisch: “PSV zal ongetwijfeld ook lastige wedstrijden krijgen”