Daley Blind kijkt met veel plezier terug op het afgelopen seizoen. Ondanks de dreun in de halve finale van de Champions League, overheerst het positieve gevoel bij de verdediger. “Al met al was het een fantastisch jaar. Een jaar waarin we Ajax weer op de kaart hebben gezet in Europa. Een jaar waarin we heel veel goodwill hebben gecreëerd in Europa en de wereld”, vertelt Blind in gesprek met Ajax TV.

“Het was een jaar waarin we attractief voetbal hebben gespeeld en de fans graag naar het stadion toe kwamen om ons te zien spelen”, vervolgt hij. “De fans hebben een grote rol gespeeld tijdens het afgelopen seizoen. De wisselwerking was heel erg goed. Al met al is het gewoon een heel positief jaar geweest.”

Last-minute

De manier waarop Ajax uit werd geschakeld in de halve finale van de Champions League blijft enorm zuur, zo laat de Ajacied weten. “De pijn van de Champions League is er natuurlijk nog wel. Zo ver komen in de Champions League mét Ajax is gewoon niet voor iedereen weggelegd. We lieten tegen de financiële grootmachten zien waartoe we in staat waren. We speelden het spel wat eigenlijk iedereen heel graag wilt zien. Dan is het extra zuur dat je er zo uit gaat. Dan ga ik er haast nog liever uit met een 3-0-nederlaag.”

Ten Hag: “Heb heel goed positiespel gezien”