Na vier seizoenen bij Manchester United keerde Daley Blind in de zomer van 2018 terug in het shirt van Ajax, dat zo’n 16 miljoen euro voor hem betaalde. In Amsterdam kreeg de verdediger tot zijn eigen verbazing echter geen warm welkom bij de club waar hij 15 jaar actief was geweest, zo vertelt hij tegen Voetbal International.

“Ik vond die kritiek onterecht en heb me erover verbaasd”, vertelt Blind. “Natuurlijk was het bedrag hoog, ik geloof zelfs het hoogste in de historie van Ajax voor een gehaalde speler. Maar ik denk dat ik ook vóór afgelopen seizoen heb laten zien op welk niveau ik acteerde.”

“Ik kwam terug terwijl ik eigenlijk geen voorbereiding had gedraaid”, vervolgt Blind. “Plus: voordat ik bij United wegging, had ik drie maanden een enkelblessure gehad. Maar ik moest er gelijk gestaan. En je weet als dat niet goed gaat, de eerste kritische geluiden dan gaan komen. Soms had ik wel zoiets van: jeetje, kom op…”

De linkspoot wist de kritiek uiteindelijk juist om te zetten in motivatie. “Ik dacht: ik zal wel even laten zien wat voor niveau ik kan halen, dat het bedrag terecht was en dat het niet voor niets is geweest. Het is mooi dat het is gelukt. Stel dat we geen Champions League hadden gehaald, dan was het heel lastig geworden, haha.”