Volgens Daley Blind had Ajax zondagmiddag moeten winnen van angstgegner FC Utrecht. Die wedstrijd eindigde in 1-1. “Ja, dat denk ik wel. We hebben enige kansjes gecreëerd. Een keer belandde de bal op paal en nog een keer een bal in de kluts”, zegt hij tegenover de camera’s van FOX Sports.

Verder wijst Blind ook nog op een kopbal van Poulsen en een grote kans voor Fischer. “We hebben verder weinig weggegeven, op spelhervattingen en het schot van De Ridder op de lat na. Dus in die zin hebben we ons wel tekort gedaan ja.”

Ajax won in 2009 voor het laatst in competitieverband van FC Utrecht. Ook deze keer slaagden de Amsterdammers er niet in om te winnen. “Het maakt het zo moeilijk omdat Utrecht altijd honderd procent geeft tegen Ajax. Iedereen wil tegen ons een paar procentjes extra geven. Utrecht blijft altijd een lastige pot, het zijn mooie wedstrijden”, legt Blind uit. Ajax haalt dus opnieuw niet de volle buit binnen. “Ook al waren we de bovenliggende partij. Jammer genoeg hebben we geen drie punten.”

De middenvelder moest kort na rust terug naar zijn oude positie, linksback, omdat Boilesen geblesseerd raakte. Blind, die dit seizoen wekelijks uitblinker is, kon ondanks zijn goal niet het verschil maken. “Ik kreeg de bal voor mijn voeten, hij lag gelijk goed. Ik dacht: schieten.”

Ajax profiteert dus niet van het gelijkspel tussen Vitesse en Feyenoord van afgelopen vrijdag. “Het was een mooi moment om wat uit te lopen. Er komen nog zoveel wedstrijden aan en we staan er nog steeds goed voor. We raken niet in paniek”, besluit Blind.

Test