Daley Blind staat aan de vooravond van de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen Bayern München. In de eerste ontmoeting met de Duitsers, was de verdediger niet onder de indruk van de tegenstander maar juist wel van zijn eigen ploeg, zo zegt hij in ELF Voetbal.

“Wij gaan vol goede moed richting dat duel”, zegt Blind. “Laat het duidelijk zijn dat wij voor de eerste plek gaan, maar Bayern blijft een topploeg met heel veel kwaliteiten. We moeten op ons best zijn. Ik verwacht een open wedstrijd. Druk over het wel of niet halen van de volgende ronde hebben we niet meer. We kunnen vol gas spelen.”

De Oranje-international denkt dat Ajax lef moet tonen om de sterrenploeg uit München in de problemen te brengen. “Ik kijk niet elke week naar hun wedstrijden, maar het is duidelijk dat ze niet in hun beste periode zitten. Ze presteren niet zoals afgelopen jaren, misschien speelt dat een rol tijdens de wedstrijd van woensdag. We speelden met veel durf in de uitwedstrijd en dat moeten we thuis ook doen. Zelf was ik het meest onder de indruk van Ajax en niet van Bayern. Ik heb genoeg wedstrijden gespeeld en raak niet zo snel meer geïmponeerd.”

De keerzijde van het huidige succes van Ajax is dat veel spelers in de belangstelling staan van de Europese top. Toch zegt Blind er vertrouwen in te hebben dat de Amsterdammers volgend jaar ook een sterke selectie op de been kunnen krijgen. “Ik las dat Marc Overmars overal wat hengeltjes heeft uitgegooid. Ik ben nieuwsgierig naar wat hij straks binnenhengelt.”