Daley Blind heeft donderdagavond een diner georganiseerd voor de hele selectie van Ajax. De Ajacieden gaan dan samen naar de loting kijken. “Ik vind dat we samen moeten kijken tegen wie we in de Champions League gaan spelen”, laat hij weten aan De Telegraaf.

Beste optreden

De verdediger is trots op de prestaties van Ajax. “Het is nog nooit gebeurd dat een Nederlandse club drie voorronden in de Champions League overleefde, dus de plaatsing is fantastisch! Ik denk dat de hele ploeg een enorm compliment verdient”, vertelt Blind, die ook erg tevreden was over zijn eigen optreden. “Dit was mijn beste optreden sinds mijn terugkeer. Het zijn duels waarin je er moét staan, wedstrijden op leven en dood. Dat we zoveel kansen missen, is achterin soms wel frustrerend. Maar dan moet de knop om. Onze taak is de boel dicht te houden en dat was positief. Als we een kans om zeep hielpen, stonden we als elftal direct weer goed.”

Resultaat

Hoewel Ajax 26 keer op doel schoot, werd er niet gescoord en ook niet gewonnen in Kiev. Blind vindt dat het resultaat – kwalificeren voor de Champions League – belangrijker was. “Het ging erom dat we doorgingen. Misschien ben ik de Nederlandse mentaliteit daar een beetje kwijtgeraakt. Het resultaat was bij Manchester United heilig. En ik denk dat we alle drie de confrontaties dik verdiend hebben gewonnen. Je merkte dat de Champions League hét podium is waarop iedereen wil spelen.”

“Fantastisch als we iets kunnen neerzetten in de poulefase”