Woensdag neemt Ajax het in de UEFA Champions League op tegen Benfica. In de thuiswedstrijd werd er met 1-0 gewonnen van de Portugezen. De Ajacieden reizen met vertrouwen af naar Portugal, maar weten ook dat het een hele lastige tegenstander is. “We hopen daar natuurlijk te winnen, maar dat gaat zeker niet makkelijk worden. Benfica is gewoon een hele goede ploeg. Dat hebben we hier thuis wel kunnen zien. Ze hebben in de thuiswedstrijd in het begin een paar goede kansen gekregen, dus we kunnen onze borst nat gaan maken. We zullen op ons best moeten zijn om daar punten te kunnen pakken”, laat Daley Blind in gesprek met Voetbal Inside weten.

De nul

Ajax hield voor de 8e thuiswedstrijd op rij de nul. In totaal hielden de Amsterdammers al 16 keer de nul dit seizoen. Enorm knap, maar vooral iets wat de ploeg veel zelfvertrouwen geeft. “We hebben veel aandacht besteed aan het verdedigende aspect. Dat gaat goed, maar is niet vanzelfsprekend. Daar moeten we voor blijven knokken.”

Als Ajax woensdag een goed resultaat weet te behalen tegen Benfica dan is het door naar de volgende ronde in de Champions League. Blind wil daar nog niet aan denken. “Als je er over nadenkt dan zou dat heel lekker zijn, ja. Maar we moeten niet te hard van stapel lopen. Er kan nog van alles gebeuren in de poule, dus we kunnen niemand onderschatten.”

Anita: “Ik ben hartstikke trots op dit Ajax”