Ajax won vrijdagavond met 4-2 op bezoek bij PEC Zwolle. Na een uitstekende start werd het toch nog een behoorlijk zorgelijke avond met verschillende (lichte) blessuregevallen. Daley Blind is wederom niet te spreken over de staat van het veld in Zwolle en hoopt dat de KNVB snel maatregelen gaat nemen.

“Volgens mij is iedereen wel redelijk oké eruit gekomen. Alleen Edson had het grootste probleem na die elleboog”, laat de verdediger weten aan AT5. “Ik voel na zo’n wedstrijd op kunstgras vooral mijn rug en mijn knieën. Ik heb daar wel vaker problemen mee gehad. Het veld is wel vaker benoemd hier, dat is gewoon een drama. Laat dat duidelijk zijn. Ik hoop dat ze heel snel maatregelen gaan nemen bij de KNVB.”

‘Onnodig lastig gemaakt’

Ajax begon de wedstrijd uitstekend en stond na 20 minuten spelen al met 0-3 voor. Ondanks de ruime voorsprong brachten de Ajacieden de tegenstander zelf weer terug in de wedstrijd. “Uiteindelijk werd het zeker nog pittig. Na die 0-3 hadden we zeker nog kansen op 0-4, maar zo zie je maar weer dat je door één eigen slordigheidje ze weer bloed kan laten ruiken. Daardoor werd het ons alsnog moeilijk gemaakt. In de tweede helft speelden we aan het begin veel te vaak de lange bal. Nadat Marin erin was gekomen konden we weer wat beter voetballen. Toen konden we beter de vrije man vinden. We hebben het vooral onszelf onnodig lastig gemaakt.”

Van de Beek: “Ga er vanuit dat het geen gevaar oplevert voor dinsdag”