De topper tussen Ajax en PSV eindigde zondag onbeslist. Na de 1-1 van de Eindhovenaren, tikte Ajax de rest van de wedstrijd vol. Dit tot onvrede van het PSV-publiek. Daley Blind snap maar weinig van de fluitende fans, zo zegt hij in De Volkskrant.

“Het publiek ging ons uitfluiten omdat we in de slotfase minder aanvielen, waardoor PSV niet op de counter kon spelen. Het is hun tactiek, wij willen de bal”, aldus de verdediger. “In Eindhoven denken ze anders over voetbal dan wij. Ik veroordeel het niet, je moet altijd nederig blijven. Maar we waren de bovenliggende partij, we hadden meer verdiend dan een gelijkspel.”

Volgens de Oranje-international waren de Amsterdammers grotendeels de bovenliggende partij. “We wilden het spel maken en hadden al voor rust kunnen scoren. Het was te verwachten dat PSV zou wachten op de omschakeling na balverlies bij ons. Het is hun goed recht, die ploeg is er ook goed in. PSV zakt in, laat de bal aan ons en je moet waken voor die ene counter. Toch scoorde PSV na één kans, pijnlijk dat het ons overkwam.”