Volgens Daley Blind moeten scheidsrechters zijn ploeggenoot Frenkie de Jong beter beschermen. De middenvelder kreeg tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord een aantal flinke tikken te verwerken.

“Natuurlijk mag je hard spelen. Maar de scheidsrechter had vaker moeten ingrijpen”, zegt Blind tegen NU.nl, die scheidsrechter Björn Kuipers na twee minuten slechts geel zag geven aan Jens Toornstra, na een harde overtreding op De Jong. “Na die overtreding was ik blij dat de enkel van Frenkie nog heel was. En de scheidsrechter had ook nog wel een paar keer een gele kaart kunnen geven voor een overtreding op hem. Ik neem aan dat het niet de bedoeling was van Feyenoord. Maar een zware overtreding is een zware overtreding.”

Drie minuten later trok Kuipers wel rood na ingrijpen van de VAR, nadat hij Jeremiah St. Juste in eerste instantie liet wegkomen na een grove charge op Nicolas Tagliafico.

NA de rode kaart liep Ajax zonder zich in te spannen uit naar 3-0. Blind is niet tevreden met hoe de Amsterdammers de wedstrijd uitspeelde. “We waren heel slordig. We waren helemaal niet zo goed in het positiespel. Misschien waren we iets te gemakzuchtig omdat we met een man meer op het veld stonden, maar juist dan moet je het tempo hoog houden.”

“Dat hebben we zeker in de eerste helft niet gedaan. Het ging allemaal veel te traag. Snel de bal van kant naar kant laten gaan was er niet bij. Dat was wel de manier om ze kapot te spelen. Dat zijn wel dingen waarin we ons nog kunnen verbeteren.”