© Proshots

Daley Blind is erg teleurgesteld hoe zijn ploeg zondagavond tegen PSV speelde. “Zeer teleurstellend. Het was van onze kant gewoon niet goed genoeg. We hebben ook veel te weinig gecreëerd, dus een domper”, aldus de verdediger in gesprek met Fox Sports.

Vroege goals

PSV kwam vroeg op een voorsprong, na een aantal fouten in de verdediging van Ajax. “De eerste twee momenten die zij krijgen, maken ze direct af. Dan loop je gelijk achter de feiten aan en nogmaals: wij creëerden niet echt kansen. Daarna worden de ruimtes natuurlijk groter en komen ze nog een paar keer met een counter. Dat is ook hun sterke punt. We hebben niet genoeg laten zien vandaag en dat mogen we onszelf verwijten.”

Verdediging

Opvallend was dat Ten Hag bij afwezigheid van De Ligt maar één pure verdediger in de ploeg opstelde. “Dat is altijd achteraf. Ik denk dat wij meer voetballend vermogen in de ploeg hebben. Zij hebben daarnaast heel veel fysiek en snelheid voorin. Als je je goed opgesteld in de restverdediging, en dat werd niet altijd gedaan… We mogen het onszelf echt verwijten dat we het daar laten liggen. We hebben zelf ook te weinig gecreëerd, dus daar kunnen we ook niets over zeggen.”

Kansen

Na het derde doelpunt ging Ajax op zoek naar een treffer, maar de bal viel steeds verkeerd. “We proberen nog wel de momenten te zoeken. We waren veel te snel op zoek naar de eindpass, waardoor die dan vaak niet aankwam. Bij een voorzet moet die ook net goed vallen en vandaag viel die steeds niet goed. Eén momentje volgens mij met mijzelf op de doellijn. Ik weet niet wat er precies gebeurde, maar ook dacht dat hij erin zou gaan. Dan kan je misschien nog wat forceren als je op 3-1 komt. Verder hebben we geen recht van spreken.”