Daley Blind staat donderdag tijdens het duel in de Europa League tegen Anderlecht gewoon weer in de basis. Frank de Boer geeft de linkspoot de voorkeur boven Vurnon Anita, zo weet De Telegraaf. Anita neemt waarschijnlijk weer plaats op de bank. De Amsterdammers verdedigen thuis een riante 3-0 voorsprong.

De Boer gaf al eerder aan liever een linkspoot als linksachter te willen, maar hield Blind afgelopen zondag aan de kant. “Daley heeft in korte tijd heel veel gespeeld. Dat is ook voor hem even wennen”, zo verklaarde hij. “Maar we zijn heel tevreden over hem. Net zoals ik tevreden over Anita ben. Maar die zie ik toch liever op andere posities spelen.” Blind is onder De Boer de vaste linksback.

Ajax speelt donderdag de return van het tweeluik tegen de recordkampioen van België. De Amsterdammers wonnen uit met 0-3 en staan dus met al met een been in de achtste finale. Daarin treft Ajax de winnaar van de duels tussen Spartak Moskou en Basel. De Russen wonnen het eerste duel in Zwitserland met 2-3. Dat duel vindt in de ArenA plaats op 10 maart.