Ajax won zondag de Klassieker met 4-0. Vooral het spelbeeld voor rust was overtuigend. “We hebben een hele goede eerste helft gespeeld. We hebben als team heel goed gespeeld. We lieten de bal goed rond gaan en speelden in een hoog tempo. Complimenten aan de ploeg en dan sta je bij rust verdiend met 4-0 voor”, vertelt Daley Blind aan Voetbal International.

“Klassiekers zijn wedstrijden op zich. Je wilt de drie punten en het zo goed mogelijk doen. Bij iedereen lag het tempo zo hoog en iedereen was zo agressief dat we veel kansen konden creëren. Na de 2-0 zag je al de koppies bij hun gaan hangen. Dan weet je dat het goed zit”, vervolgt de verdediger. PSV verloor van AZ en dus is Blind tevreden met het verloop van deze ‘Super Sunday’.

“Onze trainer ziet altijd ruimte voor verbetering, dus nu ook. Je moet altijd de tegenstander met respect benaderen. Dat doen we ook zeker. We moeten altijd kritisch zijn, maar kunnen ook zeker tevreden zijn met zo’n uitslag. (…) Als je nu naar de ranglijst kijkt is het voor ons zeker een Super Sunday. Er is nog van alles mogelijk natuurlijk, dus we moeten ons zeker niet rijk rekenen”, besluit hij.

Geniet na van Ajax – Feyenoord met het radioverslag van RTV Rijnmond