Danny Blind voelt zich gekrenkt door de kritiek van Johan Cruijff op zijn persoon. De assistent-trainer van Ajax kan niet geloven dat de de legendarische nummer veertien twijfelt aan zijn betrouwbaarheid. ,,Dat ik niet betrouwbaar zou zijn, valt me zwaar. Vooral omdat ik dat voor mezelf helemaal niet kan plaatsen,” zei hij vanavond op Radio 1 en het Sportjournaal.

In de hervormingsplannen van Cruijff voor Ajax is geen rol meer weggelegd voor Blind, die al jaren werkt bij de Amsterdamse club. Volgens voorzitter Uri Coronel heeft Cruijff gezegd dat Blind niet recht door zee is, onbetrouwbaar en in alle functies bij Ajax gefaald heeft.

,,Kritiek op je functioneren mag. Dat hoort bij voetbal. Ik wil ook niet inhoudelijk reageren op de plannen, maar als het gaat om mijn betrouwbaarheid wil ik wel kwijt dat mij dat diep heeft geraakt. Ik kan nog steeds niet geloven dat Johan dat heeft gezegd. Hij heeft me naar Ajax gehaald, hij heeft mijn carrière gemaakt… Dan doet je het wat als diezelfde man dit over je roept. Vooral ook als je vrouw daar met betraande ogen naar zit te kijken.”

Tekst: AD