Ajax kan dinsdagavond bij winst op Benfica een reuzenstap zetten naar de volgende ronde van de Champions League. Daley Blind waarschuwt echter voor teveel optimisme.

“Het is typisch Nederlands dat voor het begin van de Champions League niemand iets voor onze kansen gaf en iedereen er nu vanuit gaat dat wij Benfica ’even’ verslaan”, zegt Blind in De Telegraaf, die verwacht dat het geen makkelijke wedstrijd gaat worden. “Benfica is een club die al jaren meedoet op dit niveau, dus daar win je niet zomaar van en pak je ook niet zomaar een punt tegen. We zullen weer op ons best moeten zijn.”

De verdediger denkt dat Ajax er vol passie en overtuiging op moet klappen, waarbij ook de supporters een rol kunnen spelen. De sfeer in de Johan Cruijff ArenA is fantastisch, zeker bij Europese wedstrijden. Maar de laatste tijd voelen we ook veel steun in de competitie”, zegt Blind. “Ik denk dat de fans weer graag naar het stadion komen. Het is mooi dat we die connectie weer hebben.”

Volgens de Oranje-international is Ajax zelf de grootste tegenstander van dit Ajax. “We zullen elke wedstrijd alles moeten geven om onze kwaliteiten eruit te laten komen. Dan zie je pas hoe goed we zijn. Er is een goede balans in de selectie met grote talenten en ervaren jongens, die bij grote clubs in Europa hebben gespeeld. Dat heeft Ajax goed op orde.”

Vermoedelijke opstelling Ajax-Benfica: Wöber en Neres op de bank