Daley Blind vindt dat Ajax vanmiddag tegen Vitesse meer had verdiend dan een gelijk spel, dat zei hij tegenover de camera van FOX Sports“We waren in de tweede helft de betere ploeg, en we hadden toen ook meer moeten scoren. Daar hebben we genoeg kansen voor gehad. Als je kijkt naar de volledige wedstrijd vind ik dat we hadden moeten winnen.”

Blind erkent dat de Arnhemmers in de eerste helft de baas in eigen huis waren. “Gelukkig hield Cillessen ons op de been, anders had het er in de rust voor ons veel slechter uit kunnen zien,” aldus de aanvoerder. “Ik weet niet precies wat er mis ging in de eerste helft, maar we begonnen slordig. Zij hebben hele technische buitenspelers, daar hadden we het moeilijk mee.”

Doordat Ajax vandaag niet won, treedt er volgende week een vreemde situatie op. Dat weet Blind ook: “We moeten volgende week tegen ADO winnen, en dan vier uur wachten om te zien wat Feyenoord doet. Hopelijk laten zij punten liggen, dan worden we kampioen en gaan we er een mooi feest van maken,” lacht hij. Blind zelf is voor het duel tegen ADO overigens geschorst.