Ajax won vrijdagavond in Zwolle tegen PEC met 2-4. Na 20 minuten stond het al 0-3 voor de Amsterdammers, waarna PEC goed terugkwam tot 2-3. In de slotfase zorgde Neres met zijn tweede van de avond voor de beslissing. Zorgwekkend was het uitvallen van Van de Beek, Martinez en Alvarez met het oog op de wedstrijd tegen Chelsea aanstaande dinsdag.

Daley Blind sprak na afloop met FOX Sports: ‘We hebben het onszelf nodig moeilijk gemaakt. We beginnen heel goed en komen 0-3 voor, en met een slordigheidje breng je hun terug in de wedstrijd. Dat doen we niet goed en in de tweede helft begonnen we ook niet goed. We zochten veel te veel de lange bal. Op het eind probeerden we de rust te bewaren en gelukkig maken we dan die 2-4.’

De 2-3 van Saymak viel in de periode dat Ajax met 10 man speelde, door de blessure van Alvarez. Ajax speelde liefst 6 minuten met een man minder. In deze fase scoorde Saymak de 2-3. ‘Een periode met 10 man spelen op dit niveau kan fataal zijn, maar dit moet de volgende keer zeker sneller. In het veld was er ook verwarring over wat er ging gebeuren, alhoewel het alsnog onnodig is om een tegengoal te krijgen.’

Blind vond dat Ajax de wedstrijd controleerde, maar het niet vanzelf ging. Daarnaast reageerde hij op de blessures van zijn teamgenoten: ‘In de tweede helft zie je dat PEC ervoor ging en daarom moesten wij nog aan de bak. Ik voel me nog fit, maar de fysio’s waren druk bezig. Op Edson (Alvarez) na is er niet veel om ons zorgen over te maken.’

Aanstaande dinsdag speelt Ajax de wedstrijd voor de Champions League tegen Chelsea.