Daley Blind kijkt met een positief gevoel vooruit op de competitiewedstrijd tegen AZ. De 28-jarige international speelde tegen Bayern München op het middenveld en dat beviel hem goed. “Ik ben gehaald voor de twee posities in het as van het veld. Het voelde voor mij goed om daar te spelen. Mensen weten dat ik me daar ook prettig voel. Ik vind achterin en op het middenveld beide lekkere posities om te spelen. Op het middenveld ben je iets meer betrokken bij het spel gedurende de wedstrijd. Dat is altijd fijn”, laat hij weten voor de camera van Ajax TV.

Hoge verwachtingen

In de Allianz Arena speelde Ajax een geweldige wedstrijd en speelde het met 1-1 gelijk tegen Bayern München. Om die reden zullen de verwachtingen rond Ajax toenemen. “Als je zo’n wedstrijd op de mat kan leggen in München kan je tevreden zijn. En natuurlijk zeg je achteraf tegen elkaar dat we er meer uit hadden kunnen halen. Maar met een gelijkspel kunnen we tevreden zijn, daarmee kunnen we zeker verder.”

“De verwachtingen zijn nu hoog”, vervolgt Blind. “Dat hoort er nou eenmaal bij. Er zijn ook fases geweest tegen Bayern waarin we rond onze eigen zestien stonden en het fantastisch compact hielden, maar dat zal hier in de Johan Cruijff ArenA minder worden gewaardeerd. We hebben gewoon een goede prestatie geleverd daar. Dan is het ook logisch dat er veel verwacht ook. We kunnen ons niks veroorloven, dus moeten op ons best zijn. Maar we kunnen met een positief gevoel naar de wedstrijd tegen AZ toeleven.”

Ten Hag: “Aan ons om het verschil daarin kleiner te maken”