Daley Blind was afgelopen weekeinde tijdens de met 2-3 gewonnen wedstrijd tussen zijn ploeg Ajax en PSV wederom één van de smaakmakers bij de koploper. In gesprek met Ajax Exclusive TV blikt hij maandag terug op zijn prestatie.

‘Het was heerlijk om met een overwinning weg te gaan uit Eindhoven’, aldus Blind. ‘Als je als team kan laten zien dat je ook dat soort wedstrijden qua strijd kan winnen, dan doe je het goed als team. Ook verdedigend denk ik dat ik zelf vooruit ben gegaan. Ik probeer gewoon mijn eigen spel te spelen,’ zo sprak de international.

‘Voetballend heb ik tegen PSV misschien niet veel kunnen doen, maar verdedigend moet je er dan wel zijn op die paar belangrijke momenten. Ik denk dat ik daarin een stuk volwassener ben geworden’, aldus Blind, die dit seizoen in alle competitiewedstrijden in actie kwam en daarin tweemaal wist te scoren.