Heerenveen uit is traditioneel één van de leukste awaydays: lekker zelf met de auto naar Heerenveen rijden, goed zicht van uit het uitvak, gratis koffie en meestal een vermakelijke pot voetbal.

Een avondje Ajax was voor mij alweer een maand geleden. Vanwege vakantie moest ik onder andere Bayern-uit en AZ-thuis missen. Maar Ajax deed die wedstrijden goede zaken, dus er was genoeg reden om uit te kijken naar Heerenveen-uit. 

En een mooi avondje was het. Toegegeven: het woord ‘gezapig’ lijkt uitgevonden te zijn voor de eerste helft. Maar het maakte niet uit, want we waren al getrakteerd op een wonderschone goal van Lasse Schöne. ‘Wat doet ‘ie?’ was de eerste reactie toen we zagen dat Schöne ging uithalen. Maar laat een afstandsschot maar aan Lasse Schöne over. Ook al komt hij over een jaar misschien de middencirkel meer uit, alleen al voor die vrije trappen en afstandsschoten is het de moeite waard om Lasse onder contract te hebben staan.

Het tempo was af en toe wat laag, maar qua scoren ging het hard. Nog voordat er een uur gespeeld was, stond er een 0-4 stand op het bord. En dat gaf mogelijkheden om de aandacht te verleggen naar de Klassieker.

Want hoewel niemand zich druk lijkt te maken om de sportieve tegenstand van Feyenoord, werd wel weer duidelijk dat de Klassieker nog meer dan levend is. Onder andere het anti-kakkerlakkenlied klonk luidkeels vanuit het uitvak.

Je zou bijna vergeten dat Benfica tussendoor ook nog ‘even’ op bezoek komt. Terwijl de sportieve tegenstand dan waarschijnlijk een stuk groter zal zijn. En de hunkering naar Champions League-voetbal enorm was. Hopelijk zijn de spelers en Ten Hag dat niet vergeten, want bij winst komt die tweede plaats in de poule toch wel héél dichtbij.

Het programma is vol, maar wat staan er ons toch weer heerlijke middagen en avonden te wachten. Voor je weet staat de volgende interlandperiode voor de deur. Dus laten even genieten van deze weken: Heerenveen-uit, Benfica-thuis, Feyenoord-thuis, een bekerpotje tegen Go Ahead en wedstrijden tegen Willem II en Excelsior om het af te leren. Zes potjes in drie weken. Heerlijk. 

Meer blogs: