Na 3 voorrondes en 6 wedstrijden was het dan eindelijk zover: we waren terug op het hoogste podium! ‘s Ochtends werd de laatste van 3.739 kaarten voor het Beierse uitvak verkocht, ‘s avonds kwam AEK Athene op bezoek.

Al de hele dag was ik hyped voor dit duel. Willen we een beetje meedoen in Europa, dan moesten in ieder geval de 2 duels met AEK toch wel gewonnen worden. In de loop van de dag druppelden de eerste heerlijke beelden binnen: de Johan Cruijff Arena gehuld in Champions League-aankleding en de vlaggetjes (met datum en wedstrijd!). 18.55 is nog even wennen, maar stiekem was het ook wel lekker. Niet nog 2 uur in spanning, laat het maar gewoon gebeuren.

Eindelijk klonk weer die prachtige hymne in Amsterdam en de mannen van de F-Side hadden weer een prachtig doek gemaakt. De Griekse god Ajax, met op de achtergrond de cup met de grote oren. ‘YOUR HISTORY OUR FUTURE’, was er te lezen. Een mooi eerste statement richting de Grieken, die zelf ook een behoorlijke aanhang op de been hadden gebracht. 3.000 Grieken waren geregeld goed te horen. Een goed uitvak maakt het plaatje compleet. 

Ik zat dankzij gewonnen kaarten voor één keertje op de bobotribune (ook niet echt voor herhaling vatbaar), maar had daardoor wel prima uitzicht op de F-Side. Minpunt: na de eerste helft had ik bijna een nekhernia van het naar links kijken. Het spel speelde zich volledig af op de helft van AEK, maar goals vielen er niet. Dat was dan ook meteen weer een pluspunt: alle goals vielen in de tweede helft recht voor m’n neus.

Ook zonder Matthijs de Ligt was Ajax heer en meester. De GOAT Nico Tagliafico liet zich gelden met 2 goals. Vooral de tweede was wonderschoon. Nico gaf zelf na afloop toe dat het als voorzet bedoeld was, maar wat geeft het. Wat mij betreft had ‘ie ‘m mogen claimen als bewussie. Dankzij die 2 goals staat hij nu direct achter Messi op de topscorerslijst. Natuurlijk blijft dat niet het hele seizoen zo, maar dit zijn toch de mooie dingen. 

Net als David Neres die een aantal fenomenale acties had en Donny van de Beek die gewoon z’n mond houdt, maar z’n voeten laat spreken. 

Nu door naar zondag. Natuurlijk, AEK Athene is geen FC Barcelona. Maar deze winst voelt lekker en dat gevoel zullen ze bij PSV niet hebben. Nog een paar dagen en dan zijn we hopelijk écht weer waar we horen: aan kop in de Champions League en aan kop in de Eredivisie. 

Meer blogs: