PSV-away: het is zo’n awayday waar je toch altijd een beetje met lood in je schoenen naar toe gaat. De lastigste van het jaar. Toch was daar dit seizoen weinig reden toe, tot nu toe ging alles voor de wind. Slechts één goal tegen in de Eredivisie en schitterende Europese resultaten so far.

Maar van dat alles was in Eindhoven niks te merken. Een kansloze middag was het. Al hadden we tot middernacht doorgevoetbald, het was duidelijk dat Ajax niet ging scoren in Eindhoven. En dus lopen we na 6 speelrondes alweer achter de feiten aan: 5 punten achter op PSV en een doelsaldo van 11 goals minder. 

Zonder De Ligt wordt het lastig tegen een ploeg als PSV, zo werd vandaag duidelijk. Maar om er wat clichés in te gooien: het seizoen is nog lang, er kan nog van alles gebeuren. En zo is het ook gewoon. Het was goed om te zien en horen dat ze zich in Eindhoven zeker nog wel druk maken om ons. Getuige het veelvuldig inzetten van ‘Helemaal niets in Amsterdam’ en ‘Wie niet springt, die is een jood’.

Ook het opportunisme van het voetbaljournaille was wel weer genieten. ‘Teamspelers versus Weergalozeeffectballetjesachterhetstandbeengevers’, aldus Sjoerd Mossou. ‘Strijders winnen van mooiweervoetballers’, luidde de analyse van Willem Vissers. Om volgende week weer te koppen hoe het oersaai spelende PSV in de 90e minuut won en hoe blij we toch moeten zijn dat Ziyech nog bij Ajax speelt van oh wat een heerlijke stilist is het toch.

Dit was een off-day en met potjes tegen Te Werve en Fortuna Sittard komt er een prima week aan om de rug te rechten. En hoe lekker is het dat we PSV nu eens aan het einden van het seizoen op bezoek krijgen? Pakken we dan de koppositie wel, ook goed. 

Meer blogs: