8-0. Geen pijnlijke 1-1 dit keer, maar 8-0 tegen De Graafschap. Het was al de zevende keer dit Eredivisie-seizoen dat Ajax met 4 of meer goals verschil won. 

En als zelfs Daley Blind een hattrick gaat maken, dan weet je dat er gekke dingen aan de hand zijn. Heel eerlijk: ik geniet wel van deze potjes. Het is eigenlijk pas het eerste seizoen dat Ajax in de regel grote uitslagen neerzet. Begin dit seizoen gingen we zelfs nog even in de mist tegen Heracles. Dus van mij mogen we nog wel even zo doorgaan. Waar ik vorig jaar potjes tegen clubs als Excelsior soms stiekem liever oversloeg, zijn ook dat nu potjes om naar uit te kijken.

Een keer niet op het puntje van de stoel, maar gewoon een middagje ontspannen genieten. En dat lukte prima zondagmiddag. Stuk voor stuk prachtige goals kregen we voorgeschoteld. Ook op de F-Side wisten ze uiteraard wel dat dit geen duel op het scherpst van de snede was. Dus kon men zich druk maken op andere dingen. Bijvoorbeeld om Ruud Haarms, stiefzoon van Bob, die mogelijk in de Bestuursraad plaats zal nemen. En om de Brigati Tifosi, van wie VAK410 jaren geleden een doek stal. De supportersgroep volgde niet de ongeschreven regel om zichzelf op te heffen en daar werd nu de draak mee gestoken.

Zo had iedereen zijn prioriteiten deze zondagmiddag. Terwijl Mazraoui weer eens een goaltje maakte, begon ik me zorgen te maken om Joël Veltman. Hebben we nog wel plek voor hem als hij straks weer terug is? En wat te denken van Lisandro Magallán, hebben we hem echt nodig? Want Daley Blind zal waarschijnlijk ook nooit meer een hattrick maken, maar draait een prima seizoen en is ook nog eens een echte Ajacied. Of Lassina Traoré? Wat zijn we met hem van plan. Want hoewel hij niet scoorde, speelde Dolberg een puike wedstrijd tegen De Graafschap. En dan hebben we nog Huntelaar die er vast nog een jaartje aan vast plakt, Danilo die tegen een doorbraak aan zit en ook nog Sierhuis. 

Daarnaast zijn er nog wat spelers waar je je druk om maakt omdat je weet dat ze sowieso al geen enkele kans meer hebben om door te breken in Ajax 1. Hoe moet het bijvoorbeeld verder met die arme Mateo Cassierra en Luis Orejuela? Helemaal vanuit Colombia gekomen en nu aan het wegkwijnen bij FC Groningen en (Jong) Ajax.

Ik weet het, allemaal luxeproblemen. Vraagstukken waar je opeens tijd hebt om over na te denken als je met nog 20 minuten op de klok al 6-0 voorstaat. Gelukkig is het allemaal niet aan mij om er een antwoord op te vinden. Ik klim gewoon steeds weer de tribune op, omdat te genieten van dit Ajax.

Meer blogs: