Laten zien dat we echt heel graag kampioen willen worden, hard werken en bescheiden blijven. Zomaar een paar kreten van Matthijs de Ligt voorafgaand aan het eerste Eredivsieduel van dit seizoen. Maar laten we eerlijk zijn: het seizoen is pas écht begonnen als we ons weer 90 minuten kapot hebben kunnen ergeren. En zo geschiedde zaterdagavond. Velen lachten donderdag om Feyenoord, dat met 4-0 op de broek kreeg van Trencin. Maar ondertussen doen we het zelf nog niet veel beter.

Want laten zien dat Ajax kampioen wil worden, deed het zeker niet. Hard werken evenmin. Het was een voortzetting van wat we vorig seizoen zagen: geen plan, traag spel. Op de rij voor ons werd door een 7-jarig jongetje al snel de Nintendo Switch tevoorschijn getoverd voor een potje Mario Kart. Want zeg nou zelf, een potje Mario Kart is ook gewoon een stuk leuker dan dit Ajax. Kinderen die hun Nintendo thuis hadden gelaten, vonden andere inventieve manieren om zich te vermaken, zoals het opruimen van de bierbekers van het hele vak. Dat scheelt de schoonmakers in de Johan Cruijff ArenA morgen toch weer mooi een uurtje!

En wij, wij zaten eigenlijk maar te wachten tot Heracles op voorsprong kwam. Want die tegentreffer zat er al een tijdje aan te komen. Het duurde even, maar ruim 5 minuten voor tijd was het dan toch zover: de treffer van Heracles. Wat daarna volgde was een bizarre slotfase. Niet eens zozeer op het veld, maar vooral daarbuiten. Vak 124 werd vakkundig leeg gemaakt voor de reanimatie van een steward. Er heerste woede over de achterstand van Ajax, maar deze situatie kreeg het stadion stil. De 1-1 viel nog en er werd wat vertwijfeld gejuicht, want buiten het veld was nog altijd de reanimatie aan de gang.

Na afloop van de wedstrijd kwam gelukkig het bericht naar buiten dat de steward stabiel is en bij kennis in het ziekenhuis ligt. Deze avond zette iedereen weer even met beide benen op de grond. De spelers en Ten Hag weten weer dat er nog een hoop werk aan de winkel is, willen we kampioen worden. En wij als supporters werden door wat er naast het veld gebeurde toch weer even bewust dat voetbal toch nog steeds bijzaak blijft, maar wel de allerbelangrijkste.

Blog #1: Oh Ajax, meer avonden als deze dit seizoen alsjeblieft