Nog geen 24 uur waren we terug uit Athene, toen het alweer tijd was om de auto richting Enschede te stappen. Want hoewel FC Twente gedegradeerd was, wilden we het broodje beenham dit jaar niet overslaan.

Een stuk of 30 à 40 Ajacieden zagen er de lol wel van in: een avondje in het uitvak in de Keuken Kampioen Divisie. Mét ons zo geliefde broodje beenham. En een vermakelijke avond werd het.

Eigen vervoer, halfuurtje voor de wedstrijd aankomen en zonder een eeuwigheid in de rij te moeten staan een broodje beenham scoren. Dat was alvast een prima begin. De wedstrijd begon wat minder prima. Al snel kwam FC Twente op voorsprong en we zagen de bui al een beetje hangen. Niemand kwam hier écht voor het voetbal, maar toch…

Maar Jong Ajax staat garant voor spektakel en zo ook deze avond. Na ruim een kwartier spelen werd het al 1-1 en daarna was Jong Ajax los. Het ging steeds leuker spelen en dat maakte onze avond ook steeds leuker. Al snel werd er vanuit de thuisvallen ‘voetballen, voetballen’ geschreeuwd en wij deden vrolijk mee. Ondanks een gebrek aan bier, werden we steeds creatiever. Hoogtepunt was toch wel ‘Spakenburg, Twente komt eraan, Twente komt eraan’. 

Het werd leuker en leuker in het uitvak. Het eten moest op, dus naast het broodje beenham was er ook nog eens gratis worst. Wat een luxe! Wat het ook mooi maakte dat iedereen het uitvak elkaar wel kende. Ook dat is weleens mooi, als je normaal altijd wel met een man of 1.000 in het uitvak staat. 

Via Whatsapp kregen we door dat we goed te horen waren op tv, dus gingen we vrolijk hoor. Traditiegetrouw werd er een heuse pogo ingezet vlak voor het einde van de wedstrijd. Uiteraard gefilmd door één van de stewards van Ajax. (Als je dit leest, we ontvangen de beelden graag!) 

Na afloop vierden we de 2-5 overwinning met de spelers en vertrokken we voldaan richting auto of bus. Het was een legendarisch avondje. Wie had gedacht dat we met een schorre keel terug zouden keren van FC Twente – Jong Ajax? Iedereen die er was: bedankt voor de gezellige avond! 

Meer blogs: