Patrick Langkamp, de grensrechter die in de fout ging in de topper Ajax – FC Twente, krijgt een week ‘rust’ van de KNVB. Langkamp zal in zowel de Eredivisie als de Jupiler League niet verschijnen langs de lijnen.

Bij een stand van 1-0 in het voordeel van de Amsterdammers blunderde de grensrechter opzichtig. Na een scrimmage in de zestien werd de bal doorgekopt op Jan Vertonghen. De bal ging via de voet van de verdediger in het net, maar de grensrechter stak de vlag omhoog. In de herhaling bleek dat het bij lange na geen buitenspel stond, Langkamp zag Dwight Tiendalli volledig over het hoofd.

Scheidsrechter Pieter Vink trok na de wedstrijd het boetekleed aan. “Ik ben als scheidsrechter eindverantwoordelijk. Je wint samen en verliest samen. Daarom ben ik hier ook dood- en doodziek van.” Dat deze woorden niet mochten baten blijkt wel uit de aanstellingen van de Nederlandse voetbalbond. Pieter Vink fluit komend weekend gewoon Feyenoord – ADO Den Haag, terwijl Langkamp het met een middagje bankhangen mag doen.