Afgelopen zomer werd Ilan Boccara gepresenteerd als één van de nieuwe gezichten bij Ajax. De in Frankrijk geboren controleur speelde tot noch toe één officiële wedstrijd (uit tegen SC Heerenveen, 2-2) in dienst van de regerend landskampioen. Dat verontrust Boccara echter niet; volgend seizoen wil hij er staan.

Boccara speelt doorgaans zijn wedstrijden bij Jong Ajax, zo mocht hij gisteravond tegen Jong Feyenoord uit (2-1 verlies) het laatste kwartier opdraven als vervanger van Joeri de Kamps. “Dit eerste seizoen bij Jong Ajax is heel nuttig voor mijn ontwikkeling. Het is toch een hele omschakeling na zes jaar opleiding in Frankrijk. Het afgelopen halfjaar heb ik rustig kunnen wennen aan de Ajax-filosofie. Ik heb bovendien de Nederlandse taal kunnen leren. Straks bij aanvang van het nieuwe seizoen ben ik er helemaal klaar voor”, zo spreekt de 19-jarige middenvelder op de officiële website van Ajax.

De Nederlands jeugdinternational met een Franse vader en een Nederlandse moeder probeert zo veel mogelijk op te steken van de keren dat hij met de A-selectie meetraint: “Bij Ajax zijn dat bijvoorbeeld Toby Alderweireld en Christian Poulsen. Met name van Poulsen kan ik het nodige leren. Hij speelt op dezelfde positie als ik en staat altijd op de juiste plek. Dat is een kwaliteit. Daarnaast straalt hij als meest ervaren man van het team een bepaalde rust uit. Dat soort dingen sla ik allemaal op.”