Over 13 dagen begint het nieuwe seizoen alweer met de belangrijke voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz. Voor directeur voetbalzaken Marc Overmars kan het echter nog een lange transferzomer worden. Buitenlandse topclubs azen nog altijd op vijf Ajacieden, zo meldt Voetbal International.

VI schrijft dat Hakim Ziyech, David Neres, Kasper Dolberg, Frenkie de Jong en met name Matthijs de Ligt er nog altijd goed opstaan in het buitenland. Op laatstgenoemde zou Ajax onlangs zelfs een bod van 40 miljoen euro achteloos hebben weggewuifd en ook een bod van van Borussia Dortmund van bijna 30 miljoen op David Neres werd direct van tafel geveegd.

Ajax wil het liefst iedereen aan boord houden, maar de vraag is of dit gaat lukken. Ziyech wil sowieso een stapje hogerop, rond Frenkie de Jong gonst het van de geruchten, Neres zou ook open staan voor een stap naar een topcompetitie en De Ligt lijkt nauwelijks houdbaar te zijn voor de Amsterdammers. Alleen Kasper Dolberg lijkt zich eerst te moeten revancheren bij Ajax, na een mislukt seizoen.

‘Ajax in gesprek met Franse topclub over Ziyech’