Zaterdagavond won Ajax met 0-2 in Almelo door een goal van Anwar El Ghazi en Nemanja Gudelj. In het vernieuwde Polman Stadion won Ajax vrij eenvoudig van de formatie van John Stegeman. Diederik Boer stond in Almelo onder de lat vanwege een blessure van eerste doelman Jasper Cillessen. De oud-keeper van PEC Zwolle was na afloop zeer content met de overwinning in Overijssel, aldus Boer tegenover AjaxLife.

Over de eerste helft was Boer het meest tevreden. “We hadden in de eerste helft volledig de controle en veel balbezit. Anwar maakte een geweldige goal, Nemo ook. Dan weet je dat Heracles moet komen, en je meer ruimte krijgt. Ik denk dat we daar de tweede helft heel slordig mee om zijn gegaan.” De keeper uit Emmeloord baalt van de gemiste mogelijkheden in het tweede bedrijf. “We wisten dat zij de tweede helft opportunistischer zouden gaan spelen. We wonnen wel vaak de tweede bal en kwamen daardoor in een overtalsituatie op hun helft. Dat hadden we slimmer en beter moeten uitspelen. Als het 0-3 of zelfs 0-4 wordt, is de wedstrijd over.”

Boer hanteerde zaterdagavond veel de lange bal. “Ik wilde wel opbouwen, maar je moet dat niet ten koste van alles willen doen. Als het niet lukt, dan ga je voor de lange bal. Dan moet je wel eerst zorgen dat de verdedigers goed aangesloten zijn zodat je als ploeg meer kans hebt om de tweede bal te winnen. Daar wachtte ik op.” Boer legde dat vervolgens ook simpel uit. “Als ik een teamgenoot inspeel en vervolgens kan hij de bal alleen maar terugspelen op mij, dan schieten we er weinig mee op. Dan moet ik de bal alsnog lang spelen. Dan kan ik hem beter meteen over de middellijn krijgen en zo zorgen dat we op de helft van de tegenstander om de tweede bal spelen.”

Over het duel Fenerbachce – Ajax heeft Boer geen twijfel. “Jasper keept donderdag. Het ging al hartstikke goed met hem, hij heeft van de week al voluit meegetraind. Alleen het schieten met links deed nog een beetje pijn. Ik verwacht dat hij speelt.” Ajax nieuws Ajax1.nl