Na het vertrek van Jasper Cillessen was er een lege plek onder de lat van Ajax. Tweede keeper Diederik Boer maakte kans om die plek te vullen, maar de keuze ging uiteindelijk naar de 20-jarige André Onana. In gesprek met Ajax TV gaat hij in op het besluit van Peter Bosz.

“Ik wist dat er een nieuwe keeper zo komen en dat ik op dat moment tweede keeper was. Dan hoop je dat je die twee/drie wedstrijden in overbrugging de kans krijgt om het te laten zien. Uiteindelijk is de keuze op André gevallen en dat heeft langer geduurd dan iedereen had verwacht, denk ik. Je moet daardoor ook de credits aan André geven. Hij heeft het heel goed gedaan en heeft die keuze heeft goed uitgepakt.”

Boer beaamt dat de keuze voor Onana bij hem voor teleurstelling zorgde. “Natuurlijk, maar je kunt niet weken- of maandenlang in een teleurstelling blijven hangen. Je zult door moeten gaan. Er zijn meerdere jongens teleurgesteld geweest dit seizoen. Ik denk dat iedereen wel heeft bewezen dat als hij in het veld kwam, zijn waarde bewees voor de club. Die teleurstelling duurt altijd even, maar die gaat daarna ook wel weer weg.”

Nu Tim Krul weer helemaal fit is, is er de mogelijkheid op een concurrentiestrijd tussen Krul en Onana. Boer wil zich in die discussie echter niet mengen. “Dat is aan de trainer. Hij bepaalt wie er op doel gaat staan. André heeft het het eerste halfjaar heel goed gedaan, dus aan de hand daarvan is er misschien wel geen reden om te wisselen.”

Boer heeft nog een contract voor een half jaar. Waar hij na dat half jaar staat, is hem nog onbekend. “Voor mijzelf ben ik daar nog niet uit en ik ben daar ook niet mee bezig. We zitten nu in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft en we hebben één doel en dat is kampioen worden. Daar moet alles voor wijken. Individueel belang telt niet en we zien straks wel wat ik ga doen.”