Vorig seizoen wist hij de KNVB-beker nog te winnen met PEC Zwolle, maar woensdagavond in het Diederik Boerbekerduel tegen JOS Watergraafsmeer mag Diederik Boer zijn officiële debuut maken voor Ajax. Bij Ajax is het al jaren zo dat de tweede doelman het bekertoernooi mag keepen en zo is dat dit seizoen ook weer. Boer, die vorig seizoen succesvol was met PEC Zwolle, ziet veel verschil tussen Ajax en zijn oude werkgever, vertelt Diederik Boer aan Ajax TV.

Diederik Boer kijkt er erg naar uit om zijn debuut te maken voor Ajax, en dat mag hij ook nog eens doen in het Olympisch Stadion. ”Elke wedstrijd die je mag spelen en die je kan spelen is leuk en daar heb ik altijd heel veel zin in. Dat heb ik bij PEC ook gehad en dus nu ook. Ik kijk er erg naar uit.’ Boer blikt nog even terug op zijn laatste succesvolle seizoen bij PEC, waarin hij de bekerfinale won van Ajax: ”Het is toch een beetje oud zeer. Het is verleden tijd en voor PEC is dat een hoogtepunt uit de historie geweest. Daarna gaat het gewoon weer door en is de rest eigenlijk geschiedenis.”

Diederik Boer kan merken dat hij een transfer heeft gemaakt naar een echte topclub. ”Je moet alles winnen, dat was bij PEC wel anders. Als je daar bijvoorbeeld een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo gelijk speelde gingen we gewoon weer verder tot de orde van de dag. Het was dan ook weer niet zo dat we samen de polonaise liepen. Ik kwam hier binnen en toen had Ajax twee keer verloren. Dan is het echt bijna crisis. Hier moet je gewoon elke wedstrijd winnen en dat is het aller grootste vershil. Maar ook het mooie.”

Diederik Boer blikt alvast vooruit op de wedstrijd van woensdagavond tegen de amateurs van JOS Watergraafsmeer: ”Je moet er wel voor zorgen dat je ze vanaf het begin bij de strot pakt, want als je zelf slap aan de wedstrijd begint kun je alleen maar tegen schade aan lopen, bijvoorbeeld blessures of vervelende tegengoals waardoor je achter de feiten aan loopt. We moeten er voor zorgen dat we die gasten het voetbal onmogelijk maken en er zelf meteen twee of drie binnen schieten. Dan overheest bij hun het gevoel dat er niets te halen valt.” Ajax nieuws Ajax1.nl