© Proshots

Diederik Boer kijkt uit naar woensdag. Volgens afspraak keept de 36-jarige doelman de bekerwedstrijden, dus ook morgenavond tegen Kozakken Boys. Voor Boer is het niet moeilijk om zich op te laden. “Ik heb de afgelopen weken ook twee wedstrijden met Jong gespeeld. En tussendoor nog een duel bij het eerste met een gecombineerd elftal. Het gaat nu alleen om het ‘echie’. Dat is lekker. Als je in het ritme van elke week spelen zit, is het makkelijker om goed te spelen en naar een bepaald niveau te groeien dan dat je eens in de vijf weken in actie komt. Het is altijd wel lastig om je weg daarin te vinden, maar ik heb het idee dat het me op zich wel goed afgaat de laatste jaren”, vertelt hij op Ajax.nl.

“Toen ik hier kwam, wist ik wat mijn rol zou zijn”, vervolgt hij. “Alleen toen Jasper weg ging, heb ik wel even de hoop gehad om de tijdelijke rol over te nemen. De keuze is toen alleen op Andre Onana gevallen.”

Net als tegen Willem II (5-0 winst, red.) zullen er morgen een hoop wijzigingen worden doorgevoerd in de basisopstelling. Een grote groep Jong Ajax-spelers reist morgen met de selectie van trainer Peter Bosz mee naar Werkendam. De jongelingen en de wissels willen zich bewijzen en dus leeft de beker wel degelijk in de groep. “Als een wedstrijd die gewonnen moet worden om zo een ronde verder te komen. Uiteindelijk is de beker gewoon een prijs en moeten we zorgen dat we zo ver mogelijk komen. Ik kan uit ervaring spreken. De bekerfinale halen is geweldig en fantastisch om te mogen spelen. Ik denk dat het ook voor de jonge jongens een mooie ervaring is om zoveel mogelijk om de prijzen mee te doen en niet na een rondje of twee a drie al uitgeschakeld te zijn.”

Tegen Willem II maakten de wisselspelers en de talenten de opties voor Bosz nog een stuk moeilijker. Toen werd er gespeeld tegen een Eredivisieclub. Morgen wacht Kozakken Boys, een club uit de Tweede Divisie. “Als je kijkt naar de kwaliteit van de selectie en die van de jongens van de beloften, moet het geen probleem opleveren. Maar je weet dat het bekervoetbal is, een uitwedstrijd bovendien. Zij gaan sowieso als de brandweer. Daar moeten wij ons wel tegen wapenen. Gezien het kwaliteitsverschil zouden wij zonder problemen door moeten gaan. Maar er zijn genoeg voorbeelden van bekerstunts de afgelopen jaren. Volgens mij heeft Ajax jaren geleden ook pas na verlenging van Kozakken Boys gewonnen. Het zegt allemaal niets. Het zal op het veld moeten gebeuren.”