Derk Boerrigter is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Ajax. In zijn debuutjaar mocht hij direct de kampioensschaal liften. De linksbuiten, die dit seizoen ook vaak op rechts te vinden is, wil ook dit jaar weer de beste van Nederland zijn: “We zijn het aan onze stand verplicht, Ajax is de grootste club van Nederland”, zegt hij tegenover Voetbal International.

“We zijn de club met de hoogste begroting en de grootste achterban. Dat brengt verwachtingen en verplichtingen met zich mee. Die zijn altijd hetzelfde bij Ajax.” Het vertrek van onder andere Jan Vertonghen en Vurnon Anita verandert daar niets aan. “Ik denk dat we nauwelijks aan kwaliteit hebben ingeleverd”, doelend op de gerichte transfers en jeugdspelers als Ricardo van Rhijn.

Ten slotte is Boerrigter, die via Zwolle en RKC weer terugkeerde bij de club waar hij in zijn jeugd speelde, lovend over trainer Frank de Boer. Zo roemt de aanvaller uit Oldenzaal de voetbalvisie van zijn trainer: “Hij kijkt niet naar achtergronden van spelers of naar leeftijden, maar baseert zijn keuzes puur op kwaliteit.”