Derk Boerrigter was de gevierde man na de wedstrijd tegen De Graafschap. De vleugelspeler maakte zijn rentree in de basis en nam twee doelpunten voor zijn rekening. Zelf was hij ook blij met zijn optreden. “Ja geweldig, ik ga met een heerlijk gevoel naar huis.”

De linksbuiten mocht na zo’n beetje zijn eerste balcontact al juichen. “Een goede bal van Siem, aannemen en schieten”, zegt hij tegen Eredivisie Live. Hij geeft toe wel wat extra zenuwen te hebben gehad vooraf. “Als je week in week uit speelt leef je toch anders naar een wedstrijd toe. Er was nu wel wat meer gezonde spanning. De trainer zei dat ik mezelf niet teveel moest willen bewijzen, en dat ik gewoon mijn eigen spel moest spelen.”

Over de wedstrijd zelf is Boerrigter duidelijk. “De Graafschap zakte ver terug, en dat is moeilijk om tegen te voetballen. Het belangrijkste is dat we de drie punten binnen hebben. We gaan nu voor 100% met het team voor het kampioenschap”, vervolgt hij over de titelkansen. “Je bent pas kampioen als je de schaal uitgereikt krijgt, en zover is het nog niet.”