Derk Boerrigter speeldde een prettige wedstrijd afgelopen zondag, en kijkt met een goed gevoel terug naar het duel tegen zijn oude club PEC Zwolle.

Het verloopt nog allemaal een beetje moeilijk voor de buitenspeler. De gegeven assist van Boerrigter tegen Zwolle kon hij dan ook goed gebruiken. “Dit voelde goed ja”, zei Boerrigter in gesprek met AT5. “De trainingen gaan ook lekker, de wedstrijden steeds beter. Ik hoop deze lijn vast te kunnen houden. Dan kijken we hoe hoog we kunnen komen.”

Afgelopen seizoen kampte Boerrigter met veel blessureleed, en kwam tot weinig speelminuten. De Zwollenaar belandde daarbij ook nog in een dip waardoor hij zijn niveau niet kon behalen. Hoe Boerrigter in de dip belandde, weet hij niet. “Het zou kunnen komen door m’n blessures. Maar ik denk dat elke voetballer dit wel eens heeft. Het was in elk geval een verdomd moeilijke periode waarin ik meer tegen mezelf voetbalde dan tegen de tegenstander. Maar je moet er even doorheen, op zoek naar je oude niveau”, stelt Boerrigter in gesprek met AT5.