Het zonnetje schijnt niet altijd, zeker niet in de carrière van Derk Boerrigter. De vleugelaanvaller zit in mindere periode in zijn carrière, vertelt hij aan RTV Noord-Holland. “Dat is het voornamelijk voor mij nu. Het moet beter. Ik heb er vertrouwen in. Ik moet mijn acties blijven maken.”

Voor Boerrigter valt het seizoen zwaar tegen. Na een blessure, die negen maanden duurde, heeft hij moeite om op zijn oude niveau terug te komen. “Voor de winterstop heb ik een paar goede wedstrijden gespeeld. Toen scoorde ik. Al stond ik toen wel op rechts in plaats van links,” legt hij uit. Na de winterstop ging het een stuk minder: “Ik was onzichtbaar. En dan word je geofferd, ben je geen basisspeler meer. Dan moet je alles aangrijpen en in jezelf investeren.”

Boerrigter, die bekend staat om zijn snelheid en passeerbewegingen, werd eerder nog uitgenodigd bij het Nederlands elftal. Maar dat is allang verleden tijd, momenteel is er twijfel over de capaciteiten van Derk Boerrigter. “Tegen AZ maakte ik weer een paar goede acties. Het is alleen makkelijker om een man te passeren bij de zestien van de tegenstander, dan in het eigen zestienmetergebied. Ik krijg ze liever op de plek waar ik ze hoor te krijgen. Ach, het is allemaal even kloten zullen we maar zeggen.”