Boerrigter kwam deze zomer over van promovendus RKC Waalwijk. De aanvaller raakte in de voorbereiding geblesseerd, maar stond zondag tegen De Graafschap versassend in de basis.

“Het was voor mij ook een verrassing.” zei Boerrigter tegen de Spits over zijn basisplaats. “Ik moest drie weken missen in de voorbereiding door een blessure en kreeg een tijdje pijnstillers. Ik heb nu twee weken volledig meegetraind en in het duel om de Johan Cruijff Schaal en de afscheidswedstrijd van Edwin van der Sar wat ritme opgedaan. Maar ik was wel een beetje verbaasd dat ik nu in de basis stond.”

De aanvaller was niet helemaal tevreden over het duel met De Graafschap. “Ik had graag iets meer de bal gehad. Er waren momenten dat ik vrij stond maar de bal niet kreeg. Of ik dan riep? Ja natuurlijk en ik stond zelfs een paar keer met mijn armen te zwaaien, maar dan kreeg ik de bal toch niet. Helaas, misschien moeten we daar nog maar even over praten in de kleedkamer. Een paar keer gaf Toby (Alderweireld) een fantastische crossbal en dan was er direct gevaar, maar op andere momenten gebeurde dat niet”

De aanvaller maakte net als Johan Cruijff, Brian Roy,Stefan Pettersson, Mounir El Hamdaoui en Marco van Basten bij zijn debuut een doelpunt. “Oh ja, scoren debutanten bij Ajax altijd?”, lachte de aanvaller. “Nou, het is in ieder geval een heel mooi rijtje, waar ik graag tussen sta,” aldus Boerrigter in gesprek met de Spits