Na de gewonnen wedstrijd tegen VVV Venlo (2-0) verscheen er toch een glimlach op het gezicht van Derk Boerrigter. Het was al een tijdje geleden dat de buitenspeler een doelpunt op zijn naam mocht schrijven. “Het was wel even geleden dat ik een goaltje maakte. Dat de bal er zo ingaat geeft een goed gevoel.” Boerrigter geeft tegenover de camera’s van Eredivisie Live toe dat er een last van zijn schouders valt. “Jazeker. Het lukte steeds allemaal net niet. Ik heb eindelijk weer een goal gemaakt, een nieuwe start”, aldus de Oldenzaler.

Boerrigter is blij dat hij steeds weer een beetje beter begint te spelen. “Laatste wedstrijden gaat het beter. Vanaf rechts is wel nieuw voor mij.” Het maakt de snelle speler niet uit aan welke kant hij speelt. Dat hij aan de rechterkant moest spelen vindt hij niet erg. “Niet jammer, ik ben blij dat ik mag spelen. Ik wil gewoon graag voetballen, maakt niet uit waar”, zegt Boerrigter.

Toch blijft hij wel kritisch. “Qua acties had het beter gekund.” Boerrigter erkent ook dat dit lastige wedstrijden zijn aangezien VVV Venlo niet kwam om te voetballen. “Ze hadden veel man achterin. Het was een klotewedstrijd. Maar een goal maken maakt veel goed”, concludeert Boerrigter.