Ajax speelde gisterenavond doelpuntloos gelijk tegen Olympique Lyon. Hoewel het resultaat enigszins teleurstellend was, had Derk Boerrigter van zijn debuut in de Champions League genoten.

“Hiervoor kom je naar Ajax. Het is geweldig om zulke wedstrijden te spelen, dat wil elke voetballer. Dit is allemaal wel even wat anders dan voetballen bij RKC. De ambiance, het stadion, de wedstrijd, alles”, zei de buitenspeler tegen de camera’s van de NOS na afloop van de wedstrijd. Echt tevreden over de wedstrijd was Boerrigter niet. “Je speelt thuis tegen Lyon en we hebben wel wat kansen gehad, het was mooi geweest als we drie punten hadden gepakt. We hadden een kans in het algemeen, omdat het Lyon is en thuis. Real Madrid is natuurlijk een heel ander kaliber. Maar goed, toch een beetje teleurstellend.”

Hoewel de linksbuiten een prima start van het seizoen kent, zijn er toch nog zaken waar hij aan moet wennen. “Tegen Heracles kreeg ik vlak na rust al kramp. Het is een heel andere belasting, een stuk zwaarder en je speelt veel wedstrijden. Dat is even een omschakeling. Ook het afwisselen van flanken is nieuw voor mij. Vanaf de E’tjes ben ik gewend om links te spelen. Ik vind het niet erg om op rechts uit te komen, maar het is ook wel even een omschakeling. Zo vaak kom ik er niet”, aldus Boerrigter.

De Ajacied heeft zin in de komende periode wanneer de Amsterdammers het moeten opnemen tegen PSV, FC Twente en Real Madrid. “We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We weten wel dat elke wedstrijd die nu komt een hele belangrijke en hele mooie wedstrijd wordt. Dat besef hebben we wel.”