De kracht van een kolkende Amsterdam ArenA kan de beslissing van het landskampioenschap in Nederland op gaan leven. Althans, die mening is Nicolai Boilesen toegedaan. De linksback van de Amsterdammers laat een dag na de verloren bekerfinale weten dat hij zijn moed uit de steun van het thuispubliek put. “Van een volle ArenA gaan wij tien tot twintig procent beter voetballen.”

Voor Boilesen is het dan ook een enorm verschil dat Ajax in eigen huis de laatste competitiewedstrijd speelt.“Of het verschil echt zo groot is? Dat denk ik wel”, zo vertelt de Deense jongeling maandagochtend aan Ajax Life. “Ons publiek is fantastisch, ze kunnen ons er doorheen slepen. Daarom is het belangrijk dat we de laatste wedstrijd thuis spelen.”

Nog een extra reden voor Boilesen om zondag extra zijn best te doen, is de pijn van afgelopen weekend. “We waren er zo dicht bij, maar dan moeten we toekijken”, zo treurt hij. “Het was moeilijk om te zien, dat wil ik niet meer meemaken. Zondag moeten we dat omkeren.” Of Boilesen ook daadwerkelijk vanaf het eerste fluitsignaal mee zal gaan spelen is nog maar de vraag, aangezien zij concurrent Daley Blind ook weer fit is.

Tekst: VoetbalZone