© Proshots

Nicolai Boilesen vertrok afgelopen zomer naar FC Kopenhagen nadat hij had besloten zijn contract niet te verlengen. Aan zijn vertrek ging een nare periode bij Ajax vooraf. In de media verschenen verhalen dat hij zijn contract niet wilde verlengen omdat hij meer wilde verdienen, maar dat is volgens hem niet waar. “Ik heb er destijds niet zoveel over gezegd, omdat ik het idee had dat het toch niet uitmaakte wat ik vertelde. De trainer heeft een grote naam, dus iedereen stond achter hem. Het voelde als ik tegen de rest”, vertelt hij aan De Telegraaf.

“Er werd een beeld van mij gecreëerd dat ik heel veel geld wilde hebben. Terwijl ik nooit een echte aanbieding heb gekregen. Ik had een afspraak met de trainer dat ik na dat seizoen weg mocht. Vervolgens hadden we een gesprek van vijf minuten, waarin werd gezegd dat ik toch niet mocht vertrekken. Ik zei: ’we hebben toch een afspraak’. Toen werd naar buiten gebracht dat ik meer geld wilde hebben en dat zij daarom niet met mij wilden verlengen. Terwijl dat helemaal niet zo zat.”

De afwijzing van de verlenging zorgde ervoor dat Boilesen een jaar lang voor zichzelf moest trainen en geen deel meer uitmaakte van het team. “Ik kan er uren over praten, maar uiteindelijk zullen veel mensen hun mening hebben en toch naar mij wijzen. Het klopt dat het laatste jaar waarin ik speelde geen goed seizoen was. Voor mij niet en voor het team niet. En toen kwam dat gedoe ook nog. Ik heb duidelijk gezegd dat ik geen aanbieding wilde. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Dat had niets te maken met de club, de fans of het feit dat ik mezelf te goed vond. Ik heb bij Ajax zes geweldige jaren gehad en kan niets vervelends over die club zeggen. Maar ik werd neergezet als een geldwolf.”

“Kijk, als ik voor het geld zou kiezen was ik nooit naar Ajax gegaan. Toen ik 17 jaar was kon ik naar veel grotere clubs, qua naam en qua geld. Pas de dag dat ik bij Ajax tekende wist ik wat ik zou gaan verdienen. Geld is nooit een drijfveer geweest.”