Nicolai Boilesen is misschien wel dé revelatie van Ajax de afgelopen maand. De linksback stond vijf wedstrijden in de basis van Ajax en het ziet er naar uit dat hij de bekerfinale ook zal spelen.

De 19-jarige linksback is duidelijk tegenover de camera van AjaxTV over de bekerfinale van zondag: ”Iedereen zegt dat volgende week zondag belangrijker is, maar, wanneer je in het veld staat geef je natuurlijk 100%. Het wordt heel spannend zondag. Ik weet nog niet of ik ga spelen maar ik zit in ieder geval bij de selectie.”

Zijn directe tegenstander zal dan waarschijnlijk Bryan Ruiz zijn. Die gaf eerder deze week in de Sp!ts aan Boilesen niet te kennen. Boilesen hierover: ”Het kan zo zijn dat hij me niet kent, ik heb nog maar vijf wedstrijden gespeeld. Maar hopelijk weet hij over tien dagen meer. Ruiz is een hele goede tegenstander maar ik ga hem proberen af te stoppen. En dat ga ik doen ook.”