Doemdenkers schreven hem al af. Na maanden blessureleed bleken zelfs die paar minuten tegen Manchester United te veel: weer een lange tijd eruit. Maar Nicolai Boilesen knokte zich terug en sluit het seizoen af als basisklant. Hij vindt het dan ook jammer dat het seizoen ten einde is, nu hij net fit is.”Ik was graag nog een maandje of twee doorgegaan,” verklaart de 22-jarige Deen aan NuSport.

De linkspoot kijkt reikhalzend uit naar volgend seizoen, maar heeft hoge verwachtingen van zichzelf: “Het komend seizoen moet míjn jaar worden. Ik wil nog meer wedstrijden spelen en constanter worden.” Hij legt uit waarom: “Volgend seizoen zijn er geen restricties meer.” Die waren er dit jaar wel. De technische verdediger mocht geen drie wedstrijden in de week spelen, zijn speelminuten werden langzaam maar zeker opgeschroefd. Na de zomer wil hij er vanaf het begin staan. Daarom begint hij twee weken eerder aan de voorbereiding. “Daar voel ik me prettig bij. Vorig seizoen heb ik dat ook gedaan. Die vakantie haal ik een jaar later wel weer in. Ik wil gewoon zo fit mogelijk aan het nieuwe seizoen beginnen,” toont hij zijn ambitie.

Dat alles om zo snel mogelijk zijn oude klasse weer te kunnen showen. “Nu was het soms nog moeilijk om mijn topniveau te vinden, maar dat komt vanzelf.” Toch haalde de aanvallende vaak een behoorlijk niveau. Al met al heeft het Bröndby-kroonjuweel zich, ondanks alles, aardig ontwikkeld. Het aantal interlands staat nu op zeven, maar ook dat getal moet verveelvoudigd worden komend seizoen. Een ding is zeker: “Ik ga geen wedstrijden meer overslaan.”